Kopitiam

Talam Suji

  • Bahan2 A
  • 180g tepung suji
  • 450ml air

  • Bahan2 B
  • 220g gula putih
  • 2 biji telur
  • 450ml santan
  • sedikit pewarna kuning
  • Rendam bahan A lima minit
  • satukan bahan B ke dalam bahan A
  • masak diatas api kacau sampai pekat
  • masukkan dalam loyang,kukus 20 minit.

  • Bahan A
  • 300g gula merah(di rendam sekejap)
  • 50g gula putih
  • 500ml air
  • Bahan B
  • 150g tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 250ml santan
  • Rendam bahan A campurkan kedua-dua bahan A+B
  • tapis,kacau atas api jangan terlalu pekat.
  • tuang ke atas bahagian atas tadi
  • kelar dahulu bahagian bawah dengan garpu dahulu baru tuang
  • kukus 20 minit.

No comments: