Kopitiam

Kuih Naga Sari



Bahan A
  • 1oog tepung kastad
  • 150g gula
  • 800ml santan
  • 1/2sudu teh garam

Bahan B
  • 100g tepung jagung
  • 150g gula
  • 800ml santan
  • 1/2sudu teh garam

BahanC
  • 15 biji pisang emas/laici dlm tin(isinya sahaja)
  • daun pisang

Cara membuatnya (bungkus semasa panas)
  1. daun pisang dilayur dahalu
  2. pisang dipotong 4 atau isi laici di belah 4
  3. masak bahanA sampai masak
  4. kemudian masak bahanB sampai masak
  5. ambil sehelai daun pisang ambil sesudu bahan A,letakkan pisang atau laici di atasnya
  6. kemudian ambil sesudu bahanB tutup bahanA tadi
  7. bungkus seperti membuat kuih tepung bungkus
  8. simpan di dalam peti sejuk
  9. siap untuk dihidang.

No comments: