- 2 cwn tpg gandum
- 3cwn santan
- 1 biji telor
- 1/2 sudu teh garam
- sedikit pewarna kuning
Bahan Inti
- 100g daging (dicincang halus)
- 2 biji bawang besar(dipotong dadu)
- 2 ulas bawang putih(dicincang halus)
- 2 sudu besar rempah kari
- 1biji lada merah/1 biji lada hijau(untk hiasan)
- daun sup/daun bwg(untk hiasan) kak yah tak bubuh pun
- sebiji buah tomato atau sedikit air asam
- sedikit garam dan gula
Caranya(masak inti)
- Tumis bwg besar dan bwg putih
- Masukkan rempah kari yg di campur sedikit air sampai pecah minyak
- Masukkan daging yang di cincang tadi masukan sedikit air
- Bila daging sudah empuk baru masukkan garam gula dan air asam
- Masak sampai kering kuahnya.
1 comment:
wak yah... kak mimi,
rajin2 masuk la blog kita pulak
Post a Comment